Cum realizam o peluza noua?


Care este cea mai buna zona pentru o peluza?

     Iarba creste cel mai bine in plin soare. Se poate crea o peluza si intr-o zona usor umbrita, dar este foarte importanta alegerea speciei de iarba care suporta umbra.

Este mai bine sa semanam gazonul sau sa cumparam rulouri de gazon pentru o peluza noua?

    Daca va doriti o peluza instant, folositi ruloul de gazon.Desi mai costisitoare, este metoda cea mai rapida pentru a avea un covor uniform si verde, fara buruieni.

    Daca aveti timp, semintele ofera mai multe optiuni deoarece exista mai multe specii pentru gazon, spre exemplu specii rezistente la umbra si la uzura. O peluza semanata va avea nevoie de un an sau doi inainte de a fi supusa circulatiei intense. De asemenea, este important de mentionat, ca gazonarea prin insamantare este o optiune mai ieftina decat cea de a cumpara rulouri de gazon.

     Producatorii de seminte pentru gazon creeaza amestecuri de mai multe specii care satisfac multe cerinte.Amestecul de seminte pentru gazon rezistent la uzura este potrivit pentru gradinile de familie, unde gazonul este utilizat ca loc de joaca al copiilor. Daca aveti prea putin timp pentru gradinarit, alegeti un amestec care necesita putina intretinere. Exista amestecuri de seminte pentru un gazon de calitate, care cresc la umbra, pe timp de seceta, sau care servesc la suprainsamantarea peluzelor existente.

Care este cea mai buna perioada a anului pentru semanat gazonul?

     Cea mai buna perioada pentru semanat gazonul este primavara sau toamna.Ideala este o perioada cu temperatura blanda si umeda, conditii care vor grabi germinarea si vor incuraja dezvoltarea ierbii.

Cum se ingrijeste o peluza recent semanata?

     Daca nu se anunta ploaie, udati gazonul regulat. Solul nu are voie sa fie uscat. Dupa ce semintele au germinat, mentineti solul umed deoarece iarba tanara nu rezista la seceta.

Cum pregatim terenul pentru gazonare?

    Pregatirea terenului este aceeasi, indiferent daca alegeti gazonarea prin insamantare sau cu rulouri de gazon.:

  1. Erbicidarea
  2. Saparea, maruntirea si nivelarea terenului
  3. Furnizarea si imprastierea unui adaos de nisip
  4. Fertilizarea terenului
  5. Semanarea si incorporarea semintelor de gazon/ montarea rulourilor de gazon
  6. Tavalugirea suprafetei.
  7. Udarea suprafetei proaspat gazonata.

Care este cea mai buna perioada a anului pentru a gazona cu rulouri de gazon?

    Ideal este ca gazonarea cu rulourile de gazon sa se faca primava si toamna, datorita conditiilor climatice favorabile.Totusi, rulourile de gazon pot fi asezate in orice perioada a anului, atata timp cat vor fi udate regulat, astfel incat acestea sa se uneasca. Exceptie face desigur perioada din an in care terenul este acoperit de zapada.

Cum se aseaza ruloul de gazon?

    Incepand de la un capat, lucrand dinspre exteriorul spatiului propus, desfaceti ruloul de iarba pe solul pregatit.Intotdeauna sa asezati fasiile de gazon in aceeasi directie    (de la stanga la dreapta sau invers).

Daca doriti infiintarea unei gradini in judetul Iasi, echipa Green Garden va sta la dispozitie. Pentru o oferta de pret, ne puteti contacta telefonic sau prin e-mail.