0754.901.890 / 0745.285.973    office@greengardeniasi.ro

SISTEME DE IRIGATII

SISTEME DE IRIGATII

Irigarea spatiului verde este importanta pentru prelungirea duratei de viata a gazonului si a plantelor. Pe langa precipitatiile naturale, spatiul verde amenajat trebuie sa primeasca apa si pe cale artificiala, pentru a ajuta plantele sa aiba partea de cantitatea necesara de apa.

Avantajele unui sistem de irigat bine conceput si instalat profesional, de oameni instruiti, poate eficientiza consumul de apa cu pana la 50 %, minimalizand automat si costurile. De asemenea in perioadele toride previne seceta, stabilizeaza solul si ajuta la intretinerea si infrumusetarea spatiului, reface vegetatia si evita eroziunile.

Pe baza schitei terenului si tinand cont de debitul si presiunea apei se realizeaza proiectarea sistemelor de irigatii automatizate, studiile tehnice de fezabilitate aferente si intr-un final, instalarea propriu-zisa a sistemului de irigatie.

Pentru functionarea sistemelor de irigat, cele mai importante aspecte de luat in considerare sunt sursa de apa, debitul si presiunea. Un sistem de irigare automatizat este personalizat pentru fiecare spatiu in parte si este o combinatie complexa de tevi, vane, conexiuni electrice si aspersoare telescopice. Sistemele de irigat pot contine motopompe si electrovalve, programatoare de interior sau exterior, senzori de umiditate sau de ploaie.

Specialistii nostri Green Garden folosesc sisteme de irigat Hunters de cea mai buna calitate si isi folosesc toata experienta pentru a crea un sistem de irigat eficient, programat astfel incat fiecare planta sa primeasca necesarul de apa:

  • controlerul regleaza automat necesarul de apa;
  • aspersoarele si rotoarele sunt invizibile cand nu functioneaza;
  • senzorul de ploaie previne udarea inutila;
  • sistemul realizeaza o udare uniforma, fara efort fizic uman;
  • nu este necesar furtun, sistemul avand o retea de instalatii montate subteran;
  • o gradina ingrijita creste semnificativ valoarea imobilului.

In functie de necesitatile spatiului vizat, sistemele automate de irigatii pot fi: sisteme prin picurare, aspersoare rotative, aspersoare statice tip spray sau sisteme complexe care sa imbine mai multe tipuri de aspersoare.

  1. Sisteme prin picurare - sunt mult mai economice in comparative cu cele prin aspersie, apa ajungand direct la radacina, exact acolo unde are planta nevoie.
  2. Sisteme rotative prin aspersie- este asemenea unei ploi, fiind recomandat in special pentru gradinile cu flori si pentru gazon.
  3. Aspersoare statice tip spray- cu o bataie destul de joasa a jetului, imprastie apa uniform, sub un unghi ce poate fi reglat, astfel incat se pot uda si colturile spatiilor verzi. Perfecte pentru suprafetele inguste sau pe langa zonele pe care nu trebuie sa ajunga apa.