0754.901.890 / 0745.285.973    office@greengardeniasi.ro

TABLOURI SI ARANJAMENTE CU LICHENI STABILIZATI

TABLOURI SI ARANJAMENTE CU LICHENI STABILIZATI

Aducem natura la tine acasa cu ajutorul lichenilor stabilizati! Echipa Green Garden realizeaza la comanda, manual, tablouri vii, boluri suspendate si aranjamente pentru birou. 

Lichenii folositi sunt 100% naturali si sunt pastrati in permanenta verzi printr-un proces ecologic de conservare, care consta in inlocuirea sevei naturale cu nutrientii 100% biodegradabili. Astfel lichenii isi pastreaza forma si culoarea pe o perioada lunga de timp, fara nici un fel de intretinere.

Cel mai mare avantaj este ca ai o oaza verde in propria locuinta, ce nu necesita ingrijire, lumina sau apa! Datorita acestor lucruri, aranjamentele si tablourile cu licheni stabilizati sunt un cadou potrivit cu orice ocazie, atat pentru barbati, cat si pentru femei.

Lichenii sunt recoltati manual din paduri si colorati cu ajutorul unor pigmenti non-toxici. Acestia nu au o culoare uniforma, insa fix acest lucru ii face deosebiti, conferindu-le o valoare decorativa  deosebita. Au o paleta de culori bogata, gasindu-se cu siguranta ceva pe gustul dumneavoastra.

Pentru a-si pastra proprietatile, forma, elasticitatea si culoarea o perioada cat mai indelungata, este necesar sa se indeplineasca cateva conditii! Foarte important, nu se uda! Daca umiditatea din incapere este scazuta, isi diminueaza volumul si devin rigizi. Lichenii au nevoie de un grad de umiditate de 40-50%. Daca se depaseste acest prag, lichenii ajuta la reglarea umiditatii spre parametrii normali, si putem observa cum isi maresc usor volumul. Datorita acestor factori, putem spune ca lichenii masoara umiditatea din mediul ambiental.

Este important de retinut ca isi pot modifica culoarea, suferind o usoara decolorare in timp, daca sunt pozitionati in lumina directa a soarelui sau daca gradul de umiditate din camera nu este unul corespunzator.

Nu se recomanda asezarea lor in exterior, in ploaie, vant, lumina directa sau in apropierea unei surse de caldura. Pot fi amplasati, fara probleme, in zone slab luminate sau chiar intunecate, intrucat nu au nevoie absolut deloc de lumina.

Avantajele oferite de licheni:

  • retin umiditatea excesiva, fiind perfecti pentru zonele cu probleme, cu umiditatea ridicata sau igrasie;
  • au rol antifonic, reducand ecoul ambiental;
  • este bun izolator termic;
  • nu necesita ingrijire deoarece sunt plante stabilizate carora li s-a blocat dezvoltarea, volumul, forma si culoarea ramanand constante;
  • daca se respecta conditiile de pastrare si depozitare rezista in timp pana la 15 ani;
  • pot fi amplasati pe orice suprafata interioara: pereti, tavan, baie, bucatarie, produse personalizate, aranjamente, tablouri etc.;
  • nu au miros;
  • sunt tratati antistatic;
  • nu atrag insect, fiind tratati in acest sens;
  • sunt ignifugati, in cazul unui incendiu chiar incetinesc procesul de ardere.