Gradina este ca o carte de vizita, este primul lucru pe care il observa oaspetii dar si primul contact pe care il ai cand te intorci acasa. Din acest motiv trebuie sa aiba un aspect cat mai ingrijit, intim si sa fie cat mai eficient pus in valoare. Exista numeroase modalitati prin care echipa Green Garden poate transforma spatiul verde.
- Alegerea stilului care vi se potriveste: rustic, vintage, feng shui, japonez, modern,francez, englezesc,acvatic.
- Gradina rustica se remarca prin lipsa rigiditatii. Caracteristica generala o constituie armonia straturilor de plante, in culori vii si utilizarea materialelor naturale.Aleile sunt pavate cu piatra si delimitarea rondurilor se face adeseori cu pietre rotunde de rau. Mobilierul si elementele de decor sunt exclusive din lemn: pergola, mese, banci, scaune, carute, cosuri, butoaie etc.
- Gradina vintage ne duce cu gandul la curtile caselor sau ale castelelor abandonate, in care plantele s-au extins la intamplare si au cuprins zidurile cladirilor. Se remarca prin prezenta trandafirilor si a plantelor cataratoare. Are un aspect vechi, se folosesc piese vechi de mobilier din materiale precum lemn, alama, fier, caramida. Plantele sunt lasate sa creasca fara prea multa interventie din partea omului.
- Gradina feng shui tine cont de cinci elemente pentru a aduce energie pozitiva in curtea casei. Stilul feng shui se bazeaza pe circularea naturala a energiilor Chi, iar pentru asta este nevoie de poteci serpuitoare, flori colorate rosii, violet sau galben.
- Gradina japoneza se remarca prin prezenta mai multor elemente precum: nisip, pietre, apa, ornamente din bambus, bazine de apa (tsukubai), plante naturale. Design-ul este bazat pe trei principii de baza: scala redusa, simbolistica si Shakkei ( imprumutarea din peisajul din planul indepartat pentru a le combina cu elementele gradinii din apropierea casei). Este o combinatie intre arta si spiritualitate, cu multe simboluri. Se porneste de la credinta ca asimetria este singura modalitate prin care se poate controla echilibrul, se imbratiseaza imperfectiunea si se mizeaza pe eleganta simplitatii.
- Gradina moderna este definita de elementele grafice si structurale care o compun, de liniile clare, originalitatea si indrazneala in folosirea de materiale mai putin obisnuite.Se adreseaza persoanelor creative, puternice si excentrice, pentru care timpul este pretios asadar au nevoie de o gradina ce se ingrijeste usor. Spatiul exterior capata aspectul unui living exterior, mizandu-se in principal pe functionalitate, relaxare si un loc potrivit pentru primirea invitatilor.
- Gradina frantuzeasca iese in evidenta prin stilul simetric, cu o geometrie bine definita, unde totul este foarte strict proiectat. Plantele nu sunt lasate sa creasca libere, sunt plantate in asa fel incat sa fie tunse in forma dorita. Gradina este construita pornind de la un element central, de atractie, cum ar fi de exemplu, o fantana arteziana.
- Gradina englezeasca se caracterizeaza prin gazonul perfect intretinut, de prezenta straturilor de flori si a obiectelor decorative ce amintesc de timpurile trecute , precum clopote, vase de piatra,casute pentru pasari, mobilier din rachita sau lemn etc.
- Gradina acvatica va contine bineinteles un lac, un iaz, cascade etc. Aranjamentele trebuie sa contina plante specifice de apa, pietre si chiar fauna caracteristica apei.
- Amenajarea diverselor tipuri de iazuri, lacuri, cascade si fantani arteziene.
- Montarea de alei si de pavaje.
- Realizarea diverselor elemente decorative din piatra si scoarta decorative.
Folosind piatra sau scoarta decorative puteti conferi, gradinii dumneavoastra, un aspect inedit si original,plin de rafinament si stil. Acestea vin in diverse forme si culori astfel incat puteti realiza o multitudine de elemente decorative ce se vor imbina perfect cu restul decorurilor vegetale ( gazon, plante, arbusti).